3 Şubat 2012 Cuma

Maskeli "Sertler"

Son birkaç yıldır tekrar yükselişte olan bir trend' e tanıklık ediyoruz electro camiasında. Daft Punk duo' sunun başlattığı akımın takipçileri ancak şimdilerde hortlayabildi. Kaptırdı gidiyor kimliği afişe etmeme modası tekrardan. Herkes maskeler ardında işler çeviriyor. Müziğin her türünde maske, kafaya robot kaskı takma, yüze peçe takma, “güneş gözlüğü” takma gibi esrarengiz tavırlar moda olmuştur, olmaya devam edecek gibi de duruyor. Bu seferki gizlenenler ise oldukça sert ağabeylerimiz, oldukça sert takılıyorlar. Ben diyim İtalyan aygırları, siz diyin Fransız dokunuşları.

Bu akşamın geç saatlerinde bu müzikleri icra eden maskeli-peçeli-robot kasklı-güneş gözlüklü dj lerimizin mekanlarına konuk olabiliriz. 


31 Ocak 2012 Salı

Geceye Hazırlık

Saat akşam 5 e yaklaşıyor. Normalde bu saatlerde iş artık kafada bitmiştir, eve dönüş yolu gözlenmektedir. Ama malumunuz "kar is shining", "istanbul kartopu" betimlemelerinin havada uçuştuğu şu günlerde eve dönüş yolu pek de gözlenecek gibi değil.

Bu şartlar altında istemeden de olsa salı gününü mekan analizi yapamadan geçirecek gibiyiz. Ancak bugünü kendi evlerimizde, kendi hazırladığımız dj setlerimizle, kendi hazırlayacağımız kokteyllerimizle geçirmek de fena olmaz.

Kar tanelerinin yere düşüşüyle uyumlu beat' lere sahip güzide winter setleri şiddetle öneririm. Şu günlerde favori dj' im olan Pharao Black Magic' ten geliyor.